Butterfly chicken met sinaasappel en Chinese vijfkruidenmix
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Internationaal
Barbecue

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip (ca. 1,5 kg)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Chinese vijfkruidenpoeder
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Meng voor de marinade in een schaal de ui, knoflook en rode peper met de olie, vijfkruidenpoeder naar smaak en wat zout. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappels uit. Voeg de rasp, het sap en de sojasaus toe aan de marinade en roer alles goed door elkaar.
  2. Leg de kip met de borstzijde naar beneden en knip met een wildschaar de ruggengraat eruit. Klap de kip open en leg de borstkant naar boven. Snijd met een mes het botje aan de bovenkant van het borstbeen door. Vouw de kip verder open en maak met duim en wijsvinger het borstbeen los. Trek het borstbeen eruit.
  3. Bestrijk de opengeklapte kip in de schaal met de marinade. Dek de schaal goed af en laat de marinade minstens 8 uur intrekken.
  4. Steek de barbecue aan. Verdeel de roodgloeiende houtskool gelijkmatig over de barbecue.
  5. Neem de kip uit de marinade en dep hem droog met keukenpapier. Leg de kip op een rooster boven de lekbak en rooster het vlees met het deksel op de barbecue gaar in circa 100 minuten op 150 graden. Haal het van de barbecue als het mooi bruin en gaar is (een kerntemperatuur 70–72 graden, gemeten in het dikste gedeelte van de dij). Laat het vlees 10 minuten rusten voor het serveren.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!