Caesar Kipfiletjes (gourmet)
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet, stukjes van 1 cm
  • 1 middelgroot ei
  • 8 el panko
  • 4 el arachideolie
  • 46 g ansjovisfilet op olie (blikje)
  • 4 el mayonaise
  • 1 teen knoflook, geperst
  • sap van een halve citroen
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 50 g schaafsel van Parmezaanse kaas
  • 10 kwarteleitjes, gekookt en gepeld
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Klop in een diep bord het ei los en voeg peper en zout toe. Haal de stukjes kipfilet door het ei en dan door het broodkruim.
  2. Verhit arachideolie in het pannetje en bak de stukjes kipfilet rondom bruin in 4 minuten.
  3. Meng 2 ansjovisfilets, mayonaise, citroensap, peper en knoflook door elkaar.
  4. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes en meng deze met de dressing. Leg de gebakken stukjes kipfilet op de ijsbergsla, evenals de kwarteleitjes en het schaafsel van Parmezaanse kaas.
  5. Verdeel naar eigen smaak de stukjes ansjovis erover.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!