Caesar salade met beenham
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

400 g beenham, aan een stuk
2 eetlepels mayonaise
Rasp van 1 limoen
1,5 eetlepel limoensap
6 eetlepels olijfolie
3 sneden witbrood, zonder korst, in dobbelsteentjes
3 teentjes knoflook, geperst
2 kroppen Romaanse sla
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden en braad de beenham in 50-­60 minuten gaar. Laat het vlees rusten en snijd er dan mooie plakken van.

Stap 2.
Maak een dressing van de mayonaise, limoenrasp en sap, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.

Stap 3.
Doe 3 eetlepels olie met de knoflook in een koekenpan en bak hierin de dobbel­ steentjes brood goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 4.
Scheur de sla in grove stukken en meng luchtig met wat dressing. Verdeel de sla over vier borden, leg op elk bord wat plakken beenham en garneer het gerecht met de croutons en geschaafde parmezaanse kaas.

Stap 5.
Druppel er eventueel wat van de overgeble­ven dressing omheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!