Caesarsalade met gerookte kipfilet
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

2 stuks gerookte kipfilet
100 g blokjes gerookt spek
2 kropjes Romeinse/bindsla (gewassen en gedroogd)
16 filets van gezouten ansjovis voor de garnering
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
2 witte boterhammen zonder korst (in blokjes)
4 eitjes (zachtgekookt)
1 eetlepel crème fraîche
1 teentje knoflook (geperst)
5 eetlepels goede olijfolie

Bereidingswijze

1. We beginnen met de dressing. Voeg drie eetlepels geraspte Parmezaan, vier ansjovisfilets en de knoflook bij elkaar in een vijzel en wrijf deze fijn. Druppel er al roerend langzaam drie eetlepels olijfolie bij tot het een homogene saus wordt. Roer tot slot de crème fraîche erdoor. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

2. Bak de kipfilet in een koekenpan met een eetlepel olie even goudbruin en zet deze weg. De kipfilet is al door de Keurslager gegaard. Bak in wat olie ook het brood tot croutons. Bak vervolgens de spekjes krokant in pan met een eetlepel olie.

3. Snij de kip in dunne plakjes. Meng de sla in een kom met een deel van de dressing en verdeel de sla daarna over diepe borden.

4. Garneer met de resterende Parmezaan, het gekookte eitje, ansjovis, croutons, de lauwwarme kipfilet en de spekjes.

5. Druppel er als laatste nog een beetje overgebleven dressing omheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!