Ingrediënten
12 drumsticks
1 eetlepel komijnpoeder
250 ml olijfolie
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraîche
5 ansjovisfilets
Sap en rasp van een citroen
Halve eetlepel kappertjes, fijngehakt
2 kleine kropjes Romaanse sla, in de lengte in kwarten
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Stap 2.
Meng in een staafmixerbeker de olijfolie met de knoflook. Vul een ovenschaal met de helft van de knoflookolie. Roer er de komijn en de helft van het citroensap en de rasp doorheen.
Stap 3.
Leg de drumsticks in de ovenschaal. Wentel ze goed door de olie, breng ze op smaak met zout en peper en braad de drumsticks in de oven gaar (in ongeveer 1 uur).
Stap 4.
Meng met de staafmixer de mayonaise met de crème fraîche, de rest van het citroensap en de ansjovisfilets. Roer er tot slot de gehakte kappertjes doorheen.
Stap 5.
Smeer de snijkant van de kropjes sla in met de knoflookolie en bak ze 2 minuten op de snijkant in een (grill)pan. Draai ze om en laat de kropjes nog ongeveer 2 minuten bakken. Haal ze uit de pan en bestrooi ze direct royaal met de Parmezaanse kaas, zodat deze iets begint te smelten.
Stap 6.
Serveer de kropjes sla met de ansjovismayonaise en de drumsticks.