Cannelloni met rundergehakt
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 20 cannellonipijpjes
  • 3 geroosterde paprika’s, fijngesneden
  • 125 g ricotta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 500 g passata (tomatensaus)
  • 100 g mozzarella, in plakjes
  • 30 g basilicum, fijngesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Meng de paprika, de ricotta, het ei, het paneermeel en peper en zout door het gehakt. Vul de cannellonipijpjes met dit gehaktmengsel. Dat gaat heel makkelijk met een spuitzak zonder of met een glad spuitmondje.
  2. Giet de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de gevulde cannellonipijpjes in de saus. Verdeel de rest van de tomatensaus eroverheen en leg de mozzarellaplakjes erop.
  3. Bak het geheel in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Strooi er voor het serveren de basilicum overheen.

Voedingswaarde per persoon:
883 kcal (2.180 kj). Eiwit: 40 g. Vet: 33 g (waarvan 12 g onverzadigd). Koolhydraten: 31 g

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!