Cannelloni van spitskool
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Lente

Ingrediënten

– 400 g half-om-halfgehakt
– 1 spitskool
– 2 eetlepels tomatentapenade
– 2 eieren
– 4 eetlepels paneermeel
– 1 blik tomatenblokjes á 400 g
– 30 g amandelschaafsel
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, geperst
– 4 tomaten, in vieren gesneden
– 100 g geraspte kaas
– Olijfolie
– Boter
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Mix het gehakt met de tomatentapenade, eieren, paneermeel, ui, knoflook, zout en peper.
  2. Haal de bladeren van de spitskool voorzichtig los en snijd het onderste harde puntje eraf. Dompel de bladeren even in kokend water en spoel koud na. Deze techniek heet blancheren. Dep de bladeren droog en leg ze open op het werkblad.
  3. Verwarm de oven op 200 graden.
  4. Verdeel het gehaktmengsel van stap 1 over de bladeren en rol deze op.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de tomatenblokjes uit blik over de bodem en leg de rolletjes in de ovenschaal. Leg in de hoeken de vers gesneden stukken tomaat.
  6. Strooi de kaas over het geheel (cannelloni) en verdeel er een paar klontjes boter over.
  7. Laat de rolletjes 30 minuten in de oven garen.
  8. Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan en strooi de amandelen over het gerecht als het uit de oven komt. Serveer met pasta of rijst.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 620 KCAL (2605 KJ). EIWIT: 39 G. VET: 40 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!