Ingrediënten
200 g bloedworst (dikke plak)
450 g tuinerwten (diepvries)
2 uien, gesnipperd
Handvol munt
Handvol bladselderij
2 eetlepels olijfolie
1 laurierblaadje
750 ml kippenbouillon
Nootmuskaat
1 dl slagroom
1 theelepel suiker
1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
Verwarm in een soeppan 2 eetlepels
olijfolie,
fruit hierin de ui en voeg de bladselderij
en munt toe. Doe de bouillon en het
laurierblaadje erbij en breng het geheel aan
de kook. Voeg vervolgens de tuinerwten
toe en laat de soep maximaal 10 minuten
zachtjes koken.
Verwijder het laurierblaadje. Pureer alles
met de staafmixer en breng de soep op
smaak met nootmuskaat en eventueel zout
en peper.
Klop de slagroom lobbig met de suiker
en het kerriepoeder. Bak de bloedworst
kort om en om en snijd deze in zes mooie
taartpuntjes.
Schep de soep in diepe borden. Schenk
met een lepel in het midden van elk bord
wat van de room. Garneer de soep met
wat kerriepoeder