Cappuccino van tuinerwt met bloedworst
0-20 minuten
Koken
6 personen
Tussengerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

200 g bloedworst (dikke plak)
450 g tuinerwten (diepvries)
2 uien, gesnipperd
Handvol munt
Handvol bladselderij
2 eetlepels olijfolie
1 laurierblaadje
750 ml kippenbouillon
Nootmuskaat
1 dl slagroom
1 theelepel suiker
1 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze

Verwarm in een soeppan 2 eetlepels
olijfolie,
fruit hierin de ui en voeg de bladselderij
en munt toe. Doe de bouillon en het
laurierblaadje erbij en breng het geheel aan
de kook. Voeg vervolgens de tuinerwten
toe en laat de soep maximaal 10 minuten
zachtjes koken.

Verwijder het laurierblaadje. Pureer alles
met de staafmixer en breng de soep op
smaak met nootmuskaat en eventueel zout
en peper.

Klop de slagroom lobbig met de suiker
en het kerriepoeder. Bak de bloedworst
kort om en om en snijd deze in zes mooie
taartpuntjes.

Schep de soep in diepe borden. Schenk
met een lepel in het midden van elk bord
wat van de room. Garneer de soep met
wat kerriepoeder

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!