Captain’s Dinner
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 400 g gerookte spekblokjes
  • 750 g kapucijners (blik of pot)
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • Paar roosjes bloemkool
  • 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden

Voor erbij: Piccalilly, augurkjes, Amsterdamse uitjes en mosterd

Bereidingswijze

  1. Giet de kapucijners af en spoel ze schoon.
  2. Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit. Voeg de uien en de kapucijners toe en bak ze circa 4 minuten mee.
  3. Strooi de fijngesneden prei erover en roer het geheel even door. Voeg de bloemkoolroosjes
    toe en verwarm dit tot alles goed warm is. Serveer het gerecht met piccalilly, augurkjes, uitjes in het zuur en eventueel mosterd.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 455 KCAL (1910 KJ). EIWIT: 24 G. VET: 25 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 28 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!