Ingrediënten
4 x Carpaccio misto
400 g penne
2 el olijfolie of vloeibare boter
Zout
Voor de pesto:
50 g basilicumblaadjes
1 teentje knoflook, gehakt
2 el geroosterde pijnboompitten
3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper
1,5 dl extra vergine olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de penne beetgaar. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en maal tot een middelgrove smeuïge saus. Breng de pesto naar eigen inzicht op smaak met zout en peper. Giet als laatste een eetlepel van het kookwater van de pasta bij de pesto en maal nog een paar tellen.
Stap 2.
Verwarm de boter of olie in een koekenpan en bak de Carpaccio misto op middelhoog vuur om en om in circa 2 minuten per kant bruin.
Stap 3.
Schep ondertussen de pesto door de pasta en serveer warm of lauw met de Carpaccio misto.