Carpaccio van bietjes en rookvlees
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g rookvlees, dun gesneden
  • 2 middelgrote gekookte bieten, gepeld
  • zout en versgemalen peper
  • 1 navelsinaasappel
  • 50 g waterkers
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd of schaaf de bieten in flinterdunne plakjes en verdeel ze over vier borden of grote schaal. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Snijd de oranje schil en het wit rondom af van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Snijd de plakken weer in stukjes.
  3. Verdeel de stukjes en waterkers over de bieten en druppel hier wat balsamico en olijfolie over. Dek losjes af met plakjes rookvlees en giet nog wat olijfolie in een dunne straal over het vlees. Serveer direct.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!