Carpaccio van Coppa di Parma met honing-geleiblokjes
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 32 plakjes Coppa di Parma
  • 4 el bloemenhoning
  • 1 dl gekookt water
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 g pijnboompitjes in droge koekenpan
  • 4 tl grove mosterd
  • 4 el versgemalen Parmezaanse kaas
  • 1 bakje mosterd cress
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Koelkasttijd: 1 uur

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Meng 1 dl kokend water met de bloemenhoning en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Voeg een snufje zout en peper toe.
  2. Giet de gelei in een plat schaaltje en laat het opstijven in de koelkast (kan een dag van tevoren).
  3. Schik de dungesneden Coppa di Parma op 4 bordjes. Snijd blokjes van de gestorte honinggelei en verdeel ze over het vlees.
  4. Doe de grove mosterd in een spuitzakje en maak toefjes op het bord. Verdeel geroosterde pijnboompitjes en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas. Kleine blaadjes mosterd cress maken het compleet.

BEREKEND MET 300 G COPPA DI PARMA VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 465 KCAL (1955 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 31 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 17 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!