Carpaccio van ham met kastanjes en rood fruit
20-40 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 400 g ham (gekookte achterham, beenham, mortadella of serranoham)
– 4 eetlepels uitgebakken spekblokjes
– 8 gekookte kastanjes
– 2 stronkjes roodlof
– 1 doosje verse frambozen (200 g)
– 1 pakje diepvriesframbozen (250 g)
– 150 ml honing
– 100 ml water
– 3 blaadjes gelatine
– 60 ml frambozenazijn
– Kleine, groene kruidenblaadjes (of eetbare bloemetjes)
– 100 ml olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water, verwarm de honing met 100 ml water en los de gelatine erin op. Giet dit in een bakje en laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Maak de partjes van het roodlof los, snijd ze in de lengte doormidden en verdeel het over de bordjes.
  3. Drapeer de ham over het roodlof.
  4. Verkruimel de gekookte kastanjes, verdeel ze over de bordjes samen met de spekblokjes en de frambozen.
  5. Stort de gelei van honing, door de kom om te draaien en het blok gelei op een snijplank te laten glijden. Snijd de gelei vervolgens in blokjes en verdeel deze over de salade.
  6. Klop een dressing van olie, azijn, peper en zout en de diepvriesframbozen.
  7. Garneer met kleine groene kruidenblaadjes en druppel er de dressing over.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 595 KCAL (2500 KJ). EIWIT: 30 G. VET: 34 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 41 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!