Carpaccio van knolselderij
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 8 plakjes chorizo
  • ¼ knolselderij
  • 2 el pijnboompitjes
  • Sap van 1 citroen (1 el apart houden voor dressing)
  • 6 ingelegde artisjokharten op olie
  • 50 g pecorino
  • 8 plukjes kervel
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Bak in dezelfde pan reepjes chorizo en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Schaaf de knolselderij in flinterdunne plakken en besprenkel deze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Rangschik de plakken over 4 borden en verdeel de in stukjes gesneden artisjokharten eroverheen.
  3. Strooi de pijnboompitjes, chorizoreepjes, geschaafde pecorino en plukjes kervel eroverheen. Meng 1 el citroensap met 3 el olijfolie, zout en peper en besprenkel de carpaccio.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 300 KCAL (1260 KJ). EIWIT: 8 G. VET: 27 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!