Carpaccio walnotenbonbon
20-40 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 320 g kogelbiefstuk, bevroren
  • 100 g walnoten
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Blaadjes van 4 takjes basilicum
  • 75 g gemengde sla
  • 4 bolletjes mini burratine
  • 4 el walnotenolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 takjes kervel
  • 1 citroenafrikaantje (of een ander eetbaar bloemetje)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de biefstuk 1 uur voor gebruik uit de vriezer. Snijd er met een scherp mes of snijmachine flinterdunne plakjes van.
  2. Pureer, voor de walnotenpasta, in een keukenmachine de walnoten met de knoflook, basilicumblaadjes en de witte balsamicoazijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Bekleed de binnenkant van 4 kopjes of ronde schaaltjes met plastic folie en vervolgens met de plakjes biefstuk. Laat de plakjes iets over de rand van het kopje hangen. Leg in ieder kopje een bolletje mini burratine en schep er 1 el walnotenpasta omheen. Vouw de overhangende plakjes vlees naar binnen.
  4. Verdeel de sla over 4 bordjes en besprenkel deze met de walnotenolie. Haal de bonbons uit het plastic folie en leg ze op de sla.
  5. Rasp Parmezaanse kaas boven ieder bordje en maak het gerecht af met een pluk kervel en een eetbaar bloemetje.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON (OP BASIS VAN 4 X 2 EL WALNOTENPESTO): 590 KCAL (2480 KJ). EIWIT: 32 G. VET: 49 G (WAARVAN 36 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!