Carpacciorollade van bavette met pasta
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 bavette (800 – 1.000 g)
  • 100 g truffelmayonaise
  • 55 g rucola
  • 100 g halfgedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 100 g geraspte oude Reypenaer
  • 30 g roomboter
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Slagerstouw

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Bestrooi de bavette met peper en zout en besmeer het vlees met de truffelmayonaise. Verdeel er de rucola, tomaatjes, pijnboompitten en Reypenaer overheen.
  2. Rol de bavette op met de lengte van de draad mee zodat je hem straks op de draad kan snijden.
  3. Bind de rollade vast met slagerstouw. Verhit de roomboter met de olijfolie in een koekenpan en bak de rollade rondom bruin.
  4. Leg de rollade in een ovenschaal op een rooster in de oven en bak deze tot een kerntemperatuur van 50 graden. Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten.
  5. Snijd er mooie plakken van en serveer deze met een pasta cacio e pepe.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 810 KCAL (3374 KJ). VET: 50,7 G (WAARVAN 31,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 65,4 G. KOOLHYDRATEN: 20,5 G.

Bereiding: PASTA cacio e pepe

  1. Kook 250 g pasta (naar keuze) volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Giet het af en bewaar het kookvocht.
  3. Roer in een kom 1 el olijfolie met een scheutje van het kookvocht los, samen met 50 g Pecorino en meng dit met de pasta.
  4. Verwarm de pasta op laag vuur en voeg nog eens 125 g Pecorino toe.
  5. Kneus 1 el zwarte peperkorrels tot ze net nog wat grover zijn dan met de pepermolen en voeg ze toe.
  6. Voeg eventueel extra kookvocht toe om het smeuïger te maken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!