Carpacciospies met aioli en gepofte tomaatjes
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Barbecue

Ingrediënten

4 stuks carpacciospiesen
3 eidooiers
5 tenen knoflook
sap van een citroen
1 aardappel (zeer gaar gekookt)
4 dl olijfolie extra vergine
4 takjes mini romatomaatjes
1 eetlepel tijmblaadjes
4 halve citroenen (gegrild)
4 takjes basilicum
50 g Parmezaan (geschaafd)

Bereidingswijze

Stap 1.
We maken eerst de aioli. Doe 5 gepelde knoflooktenen in een keukenmachine met citroensap, eidooiers en de aardappel. Laat dit mooi gladdraaien en voeg langzaam de olijfolie toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 2.
Verwarm de oven op 160C. Leg de takjes met tomaat op een ovenplaat en bestrooi deze met (zee)zout, peper, olijfolie en tijm. Pof ze 5 tot 10 minuten in de oven.

Stap 3.
Rooster de carpacciospiesen op de barbecue. Gril hierop ook de citroenen. Maak de bordjes op met een spies, aioli, gegrilde citroen, basilicum en de geschaafde Parmezaan.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!