Ceviche van haring en radijs
20-40 minuten
Overig
4 personen
Hapjes/Amuse
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 Hollandse haring filet, in stukjes van 3 centimeter (75 gram)
  • 1 rode sjalot, gesnipperd
  • 1 kleine Chioggia biet, julienne gesneden
  • 5 grof gehakte hazelnoten
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 65 KCAL (275 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 4 G (WAARVAN 3 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 3 G.

Bereidingswijze

  1. Meng de sjalot met het citroensap en -rasp, een theelepel olijfolie en de honing. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  2. Leg de stukjes haring in deze ‘tijgermelk’ en laat het 30 minuten staan.
  3. Haal de haring uit de tijgermelk, verdeel de stukjes over vier amuselepels en garneer ze met de Chioggia biet en hazelnoot.
Tijgermelk is de spannende naam voor een marinade van citroensap, zout en peper. Soms gaan er nog andere smaakmakers doorheen, zoals knoflook, gember, sojasaus en koriander.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!