Ceviche van zalm met avocadocrème
40-60 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 2 zalmfilet à 150 g
  • 2 limoenen, sap en rasp
  • 1 rode grapefruit, alleen sap
  • 1 sinaasappel, alleen sap
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 halve chilipeper, fijngesneden
  • 10 g peterselie, fijngesneden
  • 1 plak watermeloen, in blokjes
  • peper en zout

Avocadocrème

  • 2 avocado’s
  • 25 g geraspte oude kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 citroen, alleen sap
  • 20 g pistachenootjes, fijngehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Zout de zalmblokjes en laat het zout 5 minuten intrekken.
  2. Giet in een bak het sap van de limoenen, grapefruit en sinaasappel en leg daar de zalmblokjes in. Roer goed, dek af met huishoudfolie en zet dit koel weg.
  3. Schil de avocado en maak het vruchtvlees fijn met een vork. Doe de geraspte kaas, knoflook en citroensap erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng dit alles goed door elkaar.
  4. Giet na het marineren het sap af en meng de rode ui, chilipeper, peterselie en blokjes watermeloen door de zalm.
  5. Maak met behulp van een steker een torentje van het zalm-watermeloenmengsel. Trek met een lepel een streep van de avocadocrème ernaast. Strooi over het torentje en de avocadocrème de pistachekruimels. Rasp eventueel nog wat limoenschil over de vis.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 435 KCAL (1825 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 31 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 16 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!