Champignon-linzensalade en pepersaus
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst
Ingrediënten
Pepersaus
- 300 ml runderbouillon
- 4 el peperbolletjes (op sap)
- 200 ml room
- zout
Champignon-linzensalade
- 500 g gemengde champignons, in plakjes
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 300 g linzen (blik)
- 40 g peterselie
- 1 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 4 el balsamicoazijn
- 40 g blauwe kaas, in plakjes gesneden
- zout
Bereidingswijze
Heerlijk als bijgerecht bij kiprollade!
Pepersaus
Breng de runderbouillon met de peperbolletjes aan de kook. Voeg de room toe, voeg zout naar smaak toe en laat het geheel op zacht vuur indikken.
Champignon-linzensalade
Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de champignons met olijfolie, knoflook en zout en rooster dit 20 minuten in de oven op een grote bakplaat (of tot de champignons knapperig zijn). Spoel de linzen en meng ze met de champignons, peterselie, rode ui en balsamicoazijn. Serveren met plakjes blauwe kaas.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!