Champignon-linzensalade en pepersaus
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

Pepersaus

  • 300 ml runderbouillon
  • 4 el peperbolletjes (op sap)
  • 200 ml room
  • zout

Champignon-linzensalade

  • 500 g gemengde champignons, in plakjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 300 g linzen (blik)
  • 40 g peterselie
  • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 4 el balsamicoazijn
  • 40 g blauwe kaas, in plakjes gesneden
  • zout

Bereidingswijze

Heerlijk als bijgerecht bij kiprollade!

Pepersaus

Breng de runderbouillon met de peperbolletjes aan de kook. Voeg de room toe, voeg zout naar smaak toe en laat het geheel op zacht vuur indikken.

Champignon-linzensalade

Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de champignons met olijfolie, knoflook en zout en rooster dit 20 minuten in de oven op een grote bakplaat (of tot de champignons knapperig zijn). Spoel de linzen en meng ze met de champignons, peterselie, rode ui en balsamicoazijn. Serveren met plakjes blauwe kaas.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!