Charlotte Russe
langer dan 60 minuten
Overig
6 personen
Nagerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

5 blaadjes gelatine
1/4 l slagroom
2 zakjes vanillesuiker
60 g suiker
0,5 l vanillevla (pak of fles)
100 g lange vingers
slagroom om te garneren
gekonfijte kersjes

Bereidingswijze

Stap 1.
Gebruik als vorm een leeg literblik waar de bodem uitgedraaid is. Bekleed de binnenkant met een op maat geknipt velletje bakpapier dat iets boven de rand uitsteekt. Zet het blik op een bord.

Stap 2.
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom bijna stijf met de vanillesuiker en de suiker. Laat de gelatine met aanhangend vocht au bain-marie of gedurende 10 seconden op 750 Watt in de magnetron smelten (de gelatine mag niet koken) en roer door de vanillevla. Spatel de slagroom door de vla en schep de bavarois in de vorm. Zet minstens 8 uur of een hele nacht in de koelkast.

Stap 3.
Zet de pudding midden op een passende platte schaal. Trek het blik van de pudding en verwijder het bakpapier. Zet de lange vingers tegen de pudding en bind er een mooie strik omheen. Garneer met toefjes slagroom en gekonfijte kersjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!