Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
400 g crème fraîche
200 g mascarpone
Merg van 1 vanillestokje
50 g suiker
Rasp en sap van 1 citroen
80 ml melk
6 biscuitjes, verkruimeld
Bereidingswijze
1. De bereidingstijd is exclusief opstijven.
2. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Meng ondertussen
de crème fraîche, mascarpone, het vanillemerg, de suiker, de helft
van de citroenrasp en het sap naar smaak en roer alles goed door.
3. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in warme melk.
Schenk vervolgens de melk bij het mascarponemengsel en roer
dit goed door. Doe het mengsel in een schaal en zet het een
nacht in de koelkast om op te stijven.
4. Maak met een kleine ijsbolletjestang bolletjes uit het mascarponemengsel
en zet ze koud weg.
5. Verkruimel de biscuits en meng dit met de rest van de citroenrasp.
Rol de mascarponeballetjes door de kruimels en serveer ze
op een schaal.