Chicken tortilla met Pico de Gallo
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Mexicaans
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 el plantaardige olie
  • 8 kleine tortilla's (10 cm doorsnede)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl mosterdpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 el limoensap
  • 2 avocado’s, in blokjes gesneden
  • 50 ml zure room

Benodigdheden Pico de Gallo

  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 40 g verse koriander, fijngesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Marineer de blokjes kipfilet met paprika-, knoflook-, mosterd- en uienpoeder, en de limoensap en zet het een half uur in de koelkast.
  2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur met de plantaardige olie. Voeg, zodra de olie heet is, de blokjes kipfilet toe. Bak de kip 5 tot 7 minuten zodat het vlees gaar is. Haal de pan van het vuur en leg de blokjes kipfilet op een bord.
  3. Meng voor de Pico de Gallo alle genoemde benodigdheden door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de tortilla’s en vul ze met de kipfilet, Pico de Gallo, blokjes avocado en de zure room.
  5. Serveer de tortilla's op een bord met een takje koriander en enkele partjes limoen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 497 KCAL (2068 KJ). VET: 33 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). EIWIT: 23 G. KOOLHYDRATEN: 25 G.

Pico de Gallo: VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 30 KCAL (124 KJ). VET: 1 G (WAARVAN < 1 G ONVERZADIGD). EIWIT: 1 G. KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!