Chili con carne
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Mexicaans
Zomer

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 2 uien, in blokjes
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 800 g kidneybonen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 blikjes (400 g) tomatenblokjes
  • 2 chilipepers, in ringetjes gesneden (met of zonder zaadjes bepalend voor de pittigheid)
  • 1 blikje (70 g) tomatenpuree
  • 5 el olijfolie
  • zeezout
  • 10 takjes koriander (of peterselie), fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de blokjes ui. Voeg na 5 minuten de rode paprikablokjes, de chilipepers, paprikapoeder, komijnpoeder en knoflook toe en bak de tomatenpuree even mee.
  2. Voeg het gehakt in dezelfde pan toe, bak het rul en roer alles goed door elkaar. Voeg tomatenblokjes en de uitgelekte bonen toe en laat alles 20 minuten op zacht vuur pruttelen.
  3. Breng het mengsel op smaak met zeezout.
  4. Serveer de chili con carne met fijngehakte koriander of peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 645 KCAL (2710 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 37 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 36 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!