Chili con pollo
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 250 g sperziebonen
  • 200 g reuzenbonen
  • 200 g groene kidneybonen
  • 1 groene paprika, in repen gesneden
  • 1 grote ui, in grove stukken gesneden
  • 2 chilipepers, in ringetjes gesneden (met of zonder zaadjes bepalend voor de pittigheid)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 5 el olijfolie
  • 125 ml zure room
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • chilipeper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze, kook ze in water en zout in 5 minuten beetgaar.
  2. Verwarm olie in een hapjespan en fruit hierin de stukken ui 5 minuten op zacht vuur.
  3. Voeg de fijngesneden kippendijen en de reepjes groene paprika (bestrooid met zout, chilipepers en komijnpoeder) toe en bak alles 5 minuten.
  4. Spoel de reuzenbonen en de kidneybonen in een zeef en voeg deze toe samen met de sperziebonen.
  5. Voeg de zure room toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Stoof het mengsel 20 minuten op zacht vuur met het deksel op de pan. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Breng het op smaak met chilipeper en zout.
  7. Serveer in een diep bord en strooi er wat geraspte belegen kaas overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 635 KCAL (2665 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 44 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!