Chilihachee
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 750 g doorregen runderlappen, in grove blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 blikjes tomatenblokjes à 400 g
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 blikjes kidneybonen à 400 gram
  • 1 citroen, het sap
  • Bosje bladpeterselie
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote stoofpan deolijfolie. Bak het vlees kort aan alle kanten bruin. Haal het dichtgeschroeide vlees uit de pan. Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook met wat zout. Doe als de uien en knoflook zacht zijn geworden, het korianderzaad, komijn, kaneel, chili- en paprikapoeder erbij. Bak de kruiden en specerijen even mee en doe dan de paprikablokjes erbij. Schep goed om en leg het vlees terug in de pan.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe en laat het geheel 2,5 uur op laag vuur stoven tot het vlees supermals is. Roer op het laatste moment de bonen, citroensap en de helft van de peterselie door het vlees. Laat een minuut of twee doorwarmen.
  3. Schep de bonenhachee op borden en verdeel de peterselie erover.

Voedingswaarde per persoon
565 KCAL (2375 KJ). EIWIT: 52 G. VET: 22 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 33 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!