Ingrediënten
3 bosuitjes, fijngesneden
2 uien, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
8 Romatomaatjes, in stukjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 eetlepels olie
175 g kipfilet, in reepjes
1 l kippenbouillon
2 theelepels gemberpoeder (djahe)
50 g mihoen
2 eetlepels zoete ketjap
2 zakjes cassavekroepoek (a 60 g)
Bereidingswijze
Stap 1.
Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de soep 30 minuten op laag vuur trekken. Neem de kip uit de pan en laat het geheel afkoelen.
Stap 2.
Verhit de tomatenpuree met 1 eetlepel water en roer het gemberpoeder erdoor. Voeg de tomaten en de puree toe aan de bouillon, breng dit aan de kook en laat het geheel 3 minuten inkoken. Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer glad. Breng dit op smaak met de zoete ketjap, peper en zout.
Stap 3.
Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosuitjes en serveer met kroepoek.