Chipolataworst van de BBQ
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g chipolataworst (aan 1 stuk, vraag je Keurslager)
  • 4 el scherpe mosterd
  • 2 el honing
  • 1 tak rozemarijn, blaadjes fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 2 rode uien, gesneden
  • 2 tomaten, in stukken gesneden
  • 2 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 4 harde broodjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Rol de chipolataworst op en steek er twee spiezen over de volle lengte doorheen (van links naar rechts en van boven naar beneden), zodat de worst mooi intact blijft.
  2. Meng de mosterd, honing, rozemarijn, 2 el olijfolie en de knoflook door elkaar. Bestrijk de worst met de helft van de saus en laat dit 15 minuten intrekken. Houd de andere helft apart als dipsaus.
  3. Verhit de BBQ en gril de worstrol 8 minuten en keer de rol regelmatig om. Verwarm ondertussen 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui en paprika zacht in 5 minuten.
  4. Voeg de tomaten toe en laat het geheel zachtjes stoven met de paprika en ui. Voeg de azijn, suiker, peper en zout toe en verwarm het nog eens 5 minuten.
  5. Snijd de worst in 4 gelijke delen en serveer deze op een bord met de gestoofde groenten, de mosterdhoningmarinade als dipsaus en een hard broodje.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 660 KCAL (2770 KJ). EIWIT: 30 G. VET: 40 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 43 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!