Chipolataworstjes met wortelstamppot met rode ui
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 chipolataworstjes
  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in plakjes
  • Olijfolie
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 500 g geraspte wortel
  • 50 g roomboter, gesmolten
  • 150 ml melk
  • 50 g komijnekaas, geraspt
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels gaar in 10 minuten. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en wok hierin de rode ui met de geraspte wortel. Verwarm de melk en laat de roomboter erin smelten.
  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de chipolataworstjes rondom gaar en goudbruin.
  3. Giet de aardappelplakjes af, stoom ze even droog, stamp ze fijn en meng er het wortel-uimengsel doorheen. Voeg beetje bij beetje het melk-botermengsel toe totdat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  4. Roer er tot slot de kaas en mosterd doorheen.

Voedingswaarde per persoon
645 KCAL (2710 KJ). EIWIT: 18 G. VET: 39 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 51 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!