Chocoladetaartje met kastanje en walnoot
20-40 minuten
Oven
4 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 200 g pure chocolade (minimaal 72% cacao)
– 200 g gezouten roomboter
– 100 g suiker
– 40 g bloem gezeefd
– 4 eieren
– 8 eetlepels honing
– 4 eetlepels walnoot in grove stukken
– 12 kastanjes, stukjes
– 4 trosjes rode besjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Smelt de chocolade met de boter.
  3. Klop de eieren met de suiker tot ze wit en schuimig zijn.
  4. Spatel de gezeefde bloem en de gesmolten chocolade er luchtig doorheen.
  5. Vet de zijkanten van een springvorm van 17 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  6. Bak het chocoladetaartje in 15 tot 20 minuten totdat de bovenkant stevig aanvoelt en laat het afkoelen in de vorm.
  7. Drapeer de noten en kastanjes op het taartje, verwarm de honing en giet deze over het taartje.
  8. Leg de rode besjes erbij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 900 KCAL (3780 KJ). EIWIT: 12 G. VET: 62 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 71 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!