Chorizo-sinaasappel-olijf Romaine salade
20-40 minuten
Overig
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g chorizo
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 tl venkelzaad, geroosterd en geplet
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 kroppen Romainesla (bindsla)
  • 1 komkommer, gesneden in blokjes
  • 2 sinaasappels, in partjes
  • 60 g zwarte olijven, gesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes van een halve centimeter. Bak het vlees 5 minuten in olie.
  2. Meng 5 el olijfolie, rodewijnazijn, het venkelzaad en de mosterd in een kom. Breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed door.
  3. Scheur de sla in stukken en leg deze in een schaal. Voeg de afgekoelde plakjes chorizo, de komkommers, de sinaasappelpartjes en de zwarte olijven toe.
  4. Besprenkel vlak voor het opdienen de salade met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 450 KCAL (1890 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 39 G (WAARVAN 30 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!