Chuck eye steaks met oesterzwammensaus en geroosterde groenten
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 1 kg chuck eye steak (twee plakken). Vraag je Keurslager om deze te snijden.

Rub

  • 1 el grof zeezout
  • ½ el tijmblaadjes
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el venkelzaad
  • ½ el gedroogde groene peperkorrels
  • ½ el knoflookpoeder
  • ½ el bruine basterdsuiker

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON VOOR DE RUB: 447 KCAL (1866 KJ). EIWIT: 54 G. VET: 24 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ tot 230 graden (directe garing).
  2. Voeg voor de rub zeezout, tijm, rozemarijnblaadjes, paprikapoeder, venkelzaad, groene peperkorrels, knoflookpoeder en bruine basterdsuiker in een vijzel en wrijf ze fijn. Laat de chuck eye steaks op kamertemperatuur komen, smeer in met de rub en laat deze 20 minuten in het vlees trekken.
  3. Gril de steaks 1 tot 2 minuten, draai ze 45 graden en bak ze nog 1 tot 2 minuten. Draai de steaks om en herhaal het proces. Ga naar een koeler deel van de BBQ en gril tot een kerntemperatuur van 52 graden.
  4. Leg de steaks als ze gaar zijn op de borden, dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten. Snijd daarna het vlees in mooie plakken.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON VOOR TOTAAL: 1062 KCAL (4421 KJ). EIWIT:73 G. VET: 67 G (WAARVAN 33 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 36 G.

=

BEREIDING SAUS

  1. Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de ui fijn.
  2. Bak de ui 2 minuten in de roomboter. Voeg de fijngesneden knoflook en oesterzwammen toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Schep de oesterzwammen uit de pan en voeg fond en slagroom toe. Laat het geheel op laag vuur voor een derde inkoken.
  4. Voeg de oesterzwammen en de gesneden peterselie toe en breng het op smaak met peper en zout.

Ingredienten saus:

  • 300 g oesterzwammen
  • 1 ui
  • 15 g roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 600 ml kalfsfond
  • 200 ml slagroom
  • 30 g verse peterselie
  • Peper en zout

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON VOOR DE SAUS:270 KCAL (1121 KJ). EIWIT: 9 G. VET: 21 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

=

BEREIDING GEROOSTERDE GROENTEN

  1. Schil de wortelen en pastinaak met een dunschiller en snijd ze doormidden.
  2. Meng de tijm, knoflook en olijfolie in een kommetje en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Pak de groenten met de dressing in met aluminiumfolie en leg ze voor ongeveer 15 minuten op de BBQ. Haal de groenten uit de folie en strooi de feta er overheen.

Ingredienten:

  • 8 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 150 g verkruimelde feta
  • Peper en zout

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON VOOR DE GROENTEN: 345 KCAL (1434 KJ). EIWIT: 10 G. VET: 22 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!