Ingrediënten
150 g gesneden fricandeau
4 ciabattabroodjes
1 blikje tonijn op olie (185 g) (uitgelekt)
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel vers citroensap
½ teentje knoflook (uit de knijper)
2 rode paprika’s (in plakjes)
1 dl olijfolie
Verse tuinkruiden om mee te garneren
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe de tonijn, de mayonaise, ketchup, kappertjes, citroensap en knoflook bij elkaar en maak er een gladde saus van met de staafmixer of keukenmachine. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 2.
Zet een grillpan op een hoog vuur en gril de plakjes paprika om en om. Breng ze op smaak met zout en peper. Giet er een beetje olijfolie overheen. Zo wordt de paprika zachter en langer houdbaar.
Stap 3.
Snijd de broodjes doormidden en besprenkel deze met olijfolie. Beleg ze met de fricandeau en smeer die flink in met de tonijncrème. Garneer met de gegrilde paprika en de tuinkruiden.