Citroenpenne met Parmezaanse kaas
0-20 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Overig
Onbekend
Ingrediënten
400 g penne
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Sap en rasp van 2 citroenen
Half bosje platte peterselie
Bosje basilicum
2 tenen knoflook
Scheutje gembersiroop
50 ml olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking.
Stap 2.
Meng met de staafmixer alle ingredienten, behalve de Parmezaanse kaas en de helft van de basilicumblaadjes, tot een egale dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de warme penne en voeg de dressing toe. Verdeel de penne over vier borden of schaaltjes. Breng op smaak met verse peper uit de molen en garneer met de rest van de geraspte kaas en de basilicumblaadjes.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!