Citroensorbet met tijm en honing
langer dan 60 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 250 ml citroensorbetijs
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel citroentijmblaadjes
  • 4 eetlepels bloemenhoning
  • rasp van 1 citroen
  • 4 muntblaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom met tijmblaadjes tot het net niet kookt. Zet het vuur nu uit en laat de tijm 2 uur intrekken en de slagroom afkoelen.
  2. Zeef de room en klop de slagroom stijf.
  3. Haal 5 minuten voor gebruik het sorbetijs uit de vriezer om licht te ontdooien.
  4. Klop de geklopte room door het sorbetijs met de staafmixer.
  5. Schenk het geheel in hoge glazen en druppel de bloemenhoning eroverheen. Garneer met citroenrasp en muntblad.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 310 KCAL (1300 KJ). EIWIT: 1 G. VET: 18 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 36 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!