Citrus tarwerisotto met kippendij
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Italiaans

Ingrediënten

  • 4 kippendijen, in reepjes (400 g)
  • 250 g tarly (tarwe)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel honing
  • 200 ml sinaasappelsap
  • Rasp van 1 citroen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2 stengels lenteui, in ringen
  • 15 g muntblaadjes in reepjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de tarly volgens de beschrijving op de verpakking. Wentel de kipreepjes rond in een mengsel van 100 ml olu000ffolie en de knoflook.
  2. Fruit de ui glazig in 50 ml olijfolie. Druip de honing erover en laat de ui karamelliseren. Voeg de citroen- en sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe en laat het geheel inkoken tot het stroperig wordt. Klop er vervolgens 150 ml olijfolie door.
  3. Breng het geheel op smaak met zout en peper en schep de tarly en munt erdoorheen.
  4. Bak de kip gaar en rondom bruin.
  5. Serveer de risotto en kip, gegarneerd met de ringetjes lente-ui.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 840 KCAL (3530 KJ).
EIWIT: 41 G. VET: 49 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 54 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!