Ingrediënten
16 plakken bacon iets dikker gesneden
8 plakken boeren belegen kaas
12 sneetjes wit landbrood
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
1 vleestomaat, in dunne plakken
Halve komkommer, in dunne plakken
2 eetlepels balsamicosiroop
75 g gesneden ijsbergsla
Bereidingswijze
Stap 1.
Rooster alle brood in een broodrooster goudbruin. Meng de mayonaise met de ketchup en besmeer hiermee alle sneetjes brood.
Stap 2.
Bak de bacon in een koekenpan goudbruin en blus deze op het laatst af met de balsamicosiroop en laat het geheel rustig karamelliseren.
Stap 3.
Beleg de eerste snee brood met wat ijsbergsla, bacon, kaas, tomaat en komkommer en leg er de volgende snee bovenop met de mayonaisekant naar boven. Beleg ook deze snee met ijsbergsla, bacon, kaas, tomaat en komkommer en leg er de laatste snee brood op met de mayonaisekant naar beneden.
Stap 4.
Snijd de sandwiches doormidden en steek er een sateprikker doorheen.