Coq au vin blanc met gember en sinaasappel
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 8 kippendijen
  • 1 tl vadouvan of kerriepoeder
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 20 g roomboter
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 3 el sinaasappelmarmelade
  • 300 ml Riesling wijn
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 tl 5-kruidenpoeder
  • 250 g minichampignons
  • 4 stengels lente-ui, gehalveerd
  • 4 bospeentjes, geschraapt met stukje groen er nog aan
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Verwarm de roomboter met 1 el olijfolie en bak de kippendijen op halfhoog vuur rondom bruin.
  2. Neem de kippendijen uit de pan, bak in het braadvet de ui met de gember glazig en verkruimel er het bouillonblokje overheen.
  3. Voeg de Riesling en het sinaasappelsap toe en roer de marmelade erdoorheen met het 5-kruidenpoeder. Breng het geheel aan de kook en leg de kip terug in de pan.
  4. Kook het geheel nog 20 minuten op laag vuur en voeg de laatste 10 minuten de lenteui, bospeentjes en mini-champignons toe.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 495 KCAL (2080 KJ). EIWIT: 38 G. VET: 25 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!