Coquilles met spek, venkel en pernodsaus
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

8 plakjes ontbijtspek
8 coquilles
1 venkelknol, in dunne ringen/plakjes
Groene kruidenolie
2 dl witte wijn
1/3 wijnglas Pernod
Halve ui, gesnipperd
1 laurierblad
6 peperkorrels
1,5 dl room
75 g koude boter, in blokjes

Bereidingswijze

Stap 1.
Omwikkel de coquilles met het ontbijt­ spek en bewaar in de koelkast.

Stap 2.
Blancheer de venkel kort in kokend water. Kook de wijn en Pernod met de ui, laurier en peperkorrels in tot de helft. Zeef het mengsel en voeg de room toe. Laat verder inkoken tot sausdikte en monteer op het laatst de saus met de boter.

Stap 3.
Bestrijk de coquilles met wat kruidenolie en gril ze aan alle kanten in een grillpan. Houd warm in aluminiumfolie.

Stap 4.
Roerbak de venkel kort in wat roomboter. Verdeel de venkel over 4 schelpen, leg er de coquilles op en schenk er wat saus omheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!