Coquilles uit de oven met rode wijnsaus en crumble van roombotersprits
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

12 coquilles
40 g zachte roomboter
2 eetlepels honing
100 ml rode port
300 ml rode wijn
300 ml runderbouillon
1 roombotersprits
Rasp van een halve citroen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Smelt 30 gram van de roomboter in een wijde pan. Voeg de honing toe en laat karameliseren. Voeg de port toe en laat inkoken tot een stroperig geheel. Doe er de rode wijn en bouillon bij en laat het geheel tot een derde inkoken.

3. Leg de coquilles op een bakplaat en verdeel er de rest van de roomboter overheen. Zet ze 2 a 3 minuten in de oven, zodat de binnenkant doorschijnend en de buitenkant goudbruin is.

4. Verkruimel de sprits en vermeng dit met de citroenrasp. Rooster dit mengsel krokant in een droge pan.

5. Serveer per persoon drie coquilles met de rode wijnsaus en strooi er wat van de spritscrumble over.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!