Cordon bleu ‘cacio e pepe’ met parelcouscous
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Italiaans
Winter

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels à 125 g per stuk
  • 100 g Pecorino
  • zwarte peper
  • 4 plakken spianata romana
  • 2 el olijfolie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 275 g mini-mozzarella
  • 4 el basilicumolie
  • ½ citroen
  • 150 g parelcouscous
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Leg op ieder lapje vlees een plakje spianata romana, en daar bovenop royaal geraspte Pecorino en versgemalen zwarte peper. Vouw de schnitzels dubbel en zet ze vast met een prikker.
  2. Kook de parelcouscous volgens de beschrijving op de verpakking en meng het met de gehalveerde cherrytomaatjes, de mini-mozzarella, basilicumolie en sap en rasp van de halve citroen. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsschnitzels op niet te hoog vuur rondom bruin. Bak het vlees nog 5 minuten totdat de kaas gesmolten is.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 810 KCAL (3400 KJ). EIWIT: 55 G. VET: 50 G (WAARVAN 31 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 33 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!