Corned beef soezen
40-60 minuten
Oven
6 personen
Hapjes/Amuse
Vleeswaren
Overig
Winter

Ingrediënten

Soezen:

  • 200 g tarwebloem
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 300 ml water
  • 6 middelgrote eieren
  • peper en zout

Vulling

  • 350 g corned beef, fijngehakt (vleeswaren)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1/4 theelepel mierikswortelcrème
  • 2 eetlepels pittige mosterd
  • 2 theelepels mayonaise

Bereidingswijze

  1. Start met de soezen. Breng het water en de boter aan de kook. Voeg bloem en zout toe als de boter is gesmolten. Kook dit op laag vuur en roer voortdurend totdat het mengsel van de zijkanten van de pan trekt. Haal de pan van het vuur en laat het beslagmengsel iets afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Klop de eieren een voor een in het beslagmengsel tot het deeg glanzend is. Schep het deeg in de spuitzak. Spuit deegbolletjes op enige afstand van elkaar op een licht ingevette bakplaat. Bak deze ongeveer 10 minuten. Verlaag de temperatuur tot 170 graden en bak de soezen nog eens 13 minuten. Laat de oven tijdens het bakken dicht, zodat het deeg niet inzakt.
  4. Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen. Knip ze vervolgens met een schaar in het midden open.
  5. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar. Verdeel de vulling in de soezen en serveer het met honingmosterd.

TIP: Serveer de soezen met een schaaltje honing-mosterd.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 155 KCAL (650 KJ). EIWIT: 8 G. VET: 10 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!