Côte de boeuf .. in de oven of lekker op de BBQ
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 côte de boeuf (1 kg)

Rub:

  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el venkelzaad
  • 1 eetlepel gedroogde groene peperkorrels
  • ½ el knoflookpoeder
  • ½ el bruine basterdsuiker
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven of BBQ tot ongeveer 120 graden (indirect garen).
  2. Maak de rub door de ingrediënten goed te mengen, smeer de côte de boeuf ermee in en leg het vlees op een schaal in de oven of op het rooster van de BBQ. Sluit de deksel van de BBQ en laat het vlees 30 minuten zachtjes garen. Draai het vlees om en laat het verder garen tot een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt.
  3. Haal het vlees uit de oven of BBQ, dek het af met aluminiumfolie en verwarm de oven of BBQ tot 250 graden (direct garen).
  4. Gril de côte de boeuf ongeveer 2 minuten aan elke kant tot een kerntemperatuur van 52 graden. Haal het vlees uit de oven of van het rooster en dek het opnieuw losjes af met aluminiumfolie. Laat de côte de boeuf 10 minuten rusten en snijd het vlees vervolgens in mooie plakken.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 590 KCAL (2480 KJ). EIWIT: 31 G. VET: 50 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!