Côte de Boeuf met couscous en citroen van de BBQ
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 1,2 kg côte de boeuf met bot
  • 500 g couscous
  • 50 g boter
  • 200 g dadels, gesneden
  • 200 g cashewnoten, geroosterd
  • 400 g tomaten, fijngesneden
  • 1 komkommer, geschild en fijngesneden
  • 2 eetlepels olij folie
  • vleesthermometer

Citroenaioli

  • 60 ml mayonaise
  • 30 ml Dijon mosterd
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de côte de boeuf minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees net voor het bakken met peper en grof zeezout.
  2. Verhit de barbecue tot 140 graden Celsius en leg het vlees aan de zijkant om indirect te garen. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van circa 48 graden.
  3. Verhoog de temperatuur van de barbecue tot 250-300 graden en gril het vlees snel rondom goudbruin. Haal de côte de boeuf van de barbecue en laat rusten.
  4. Doe de couscous in een schaal. Breng 750 ml gezout water aan de kook en giet het water over de couscous. Laat het 5-10 minuten weken. Zodra de couscous het water heeft opgenomen, voeg de olijfolie en boter toe en maak het geheel los met een vork.
  5. Meng de couscous met de dadels, cashew-noten, tomaten en komkommer en breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak de citroenaioli. Meng de mayonaise, mosterd, citroensap en de knofl ook goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de couscous en citroenaioli.

TIP: Leer meer over indirect garen

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1775 KCAL (7455 KJ). EIWIT: 93 G. VET: 86 G (WAARVAN 60 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 151 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!