Côte de boeuf met gorgonzola-roomsaus
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 1 kg côte de boeuf
  • 250 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 6 takjes tijm, blaadjes geritst en fijngesneden
  • peper
  • zeezout
  • aluminiumfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 wortels

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 907 KCAL (3761 KJ). VET: 70 G (WAARVAN 52 G ONVERZADIGD). EIWIT 56 G. KOOLHYDRATEN: 11 G.

Gorgonzola-roomsaus:

  • 75 g gorgonzola
  • 100 g mayonaise
  • 50 g zure room
  • 40 ml karnemelk
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • peper en zout

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 262 KCAL (1080 KJ). VET: 26 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). EIWIT: 5 G. KOOLHYDRATEN: 2 G.

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten
Marineertijd: 2,5 uur
Barbecuetijd: 1,5 uur

  1. Maak een marinade van 200 ml olijfolie, knoflook, tijm, en zout en wrijf die goed in de côte de boeuf. Laat de marinade minimaal 2,5 uur intrekken.
  2. Verwarm de barbecue voor op 140 graden voor indirecte garing.
  3. Laat de côte de boeuf uitlekken en leg deze met een kernthermometer op de barbecue. Haal het vlees bij 48 graden van het vuur.
  4. Stook de barbecue op tot een temperatuur van 250 graden voor directe garing. Gril het vlees nu circa 3 minuten aan beide kanten en haal het dan van het rooster. Strooi er peper en grof zeezout overheen en laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Gril de groenten, ingewreven met olijfolie (ongeveer 50 ml) en bestrooi met zeezout.
  6. Maak de gorgonzola-roomsaus door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren en houd deze op kamertemperatuur. Schenk een deel van de gorgonzola-roomsaus over de côte de boeuf en serveer er de gegrilde groenten bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!