Cotelette Suisse
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig

Ingrediënten

4 dikke kalfskoteletten van circa 200 g per stuk
4 plakken gekookte achterham
4 kleine dikke plakken lichtbelegen Goudse kaas
50 g boter
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Vraag de slager de kalfskoteletten tot op het bot in te snijden, zodat ze kunnen worden gevuld. Leg de kaas op de ham en vouw de ham erom heen. Vul de koteletten met deze pakketjes en zorg dat de vouw van de ham aan de buitenkant zit, zodat de gesmolten kaas niet kan uitlopen. Steek de koteletten met houten prikkers dicht.

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de koteletten op halfhoog vuur in circa 10 minuten per kant goudbruin en gaar.

Aardappelkroketjes en groenten als doperwtjes of peultjes met worteltjes, bloemkool en sperzieboontjes zijn het klassieke bijgerecht.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!