Ingrediënten
100 gram gekookte rundertong, iets dikker gesneden
1 middelgrote courgette
2 stelen bleekselderij
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
25 gram boter
1 theel. gedroogde oregano
3/4 lt kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van 2 tabletten
1 dl kookroom
scheutje citroensap
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de rundertong in reepjes en bewaar die tot gebruik in de koelkast. Snijd de ongeschilde courgette en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een soeppan en laat de ui omscheppend in een paar minuten glazig fruiten. Voeg de courgette, de bleekselderij, de knoflook en de oregano toe, schep goed om, voeg een scheutje van de bouillon toe en laat met het deksel op de pan af en toe omscheppend 15 minuten stoven tot de groenten gaar zijn.
Stap 2
Giet de bouillon bij de groenten in de pan, breng aan de kook en pureer de soep met de staafmixer of door een fijne groentezeef. Voeg voor het serveren de room toe, roer goed en breng de soep verder op smaak met citroensap, zout en peper. Verdeel de reepjes rundertong over de soepkoppen of de soepborden en schep de kokende soep erop.