Courgetti Cacio e pepe
0-20 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 grote courgette (400 g)
  • 200 g Pecorino Romano
  • 3 el olijfolie
  • 5 el groentebouillon
  • zwarte peper, grof gemalen

Bereidingswijze

  1. Maak slierten van de courgette met behulp van een spiraalsnijder of julienneschiller.
  2. Rasp de Pecorino Romano boven een kom en voeg naar smaak grof gemalen zwarte peper toe.
  3. Voeg warme groentebouillon toe en roer het geheel tot een dikke crème ontstaat.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg daar de courgetti kort aan toe.
  5. Schep de warme courgetti op een bord en giet er de kaascrème naast of roer deze erdoorheen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 334 KCAL (1388 KJ). VET 24,9 G (WAARVAN 14,5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 5,2 G. EIWIT 22,1 G. VEZELS 0,7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!