Ingrediënten
50 g ontbijtspek, in blokjes
300 g couscous
3 dl kippenbouillon
20 kerstomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 gele paprika, in stukjes
50 g maiskorrels, uitgelekt
100 g blanke rozijnen
2 eetlepels munt, fijngesneden
Sap van 1 citroen
25 g pijnboompitten, geroosterd
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de tomaatjes in een met bakpapier bekleedde braadslede.
Stap 2.
Besprenkel de tomaatjes met 1,5 eetlepel olijfolie, zout en peper en
pof ze in ongeveer 6 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Stap 3.
Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur uit en roer de couscous erdoorheen. dek af met folie, zodat er geen lucht kan ontsnappen en laat dit vijf minuten staan.
Stap 4.
Bak de spekblokjes met de ui goudbruin in niet te veel (of zonder) olie.
Stap 5.
Roer de couscous los met een vork en voeg paprika, mais, rozijnen en munt toe. voeg vervolgens ook de spekblokjes met ui toe en breng dit op smaak met zout, peper en citroensap.
Stap 6.
Garneer de salade met de tomaatjes en pijnboompitten.