Ingrediënten
500 ml slagroom
2 eieren
3 eidooiers
125 g suiker
1 steranijs
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, het merg
2 eetlepels rietsuiker
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Stap 2.
Meng de slagroom met de suiker, het kaneelstokje, het vanillemerg en de steranijs in een pannetje. Breng het geheel op een laag pitje aan de kook. Zet het vuur uit en laat het ongeveer 15 minuten trekken. Zeef de room daarna en zet hem weer op laag vuur.
Stap 3.
Klop de eieren en de eidooiers los en voeg ze al roerend toe aan de room zodat het geheel gaat binden. Laat de room nu niet meer koken.
Stap 4.
Verdeel de crème over 4 kleine vuurvaste schaaltjes die onder een gourmetgrill passen en zet ze 45 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
Stap 5.
Strooi op ieder bakje wat rietsuiker en zet ze onder de gourmetgrill tot het licht gekaramelliseerd is.